Välj företag som levererar och hämtar byggsäckar

Använd Filter

Filtrera baserat på typ:

0 Resultat hittades

  Om byggsäckar

  En byggsäck är ett enkelt och bekvämt sätt att bli av med grovsopor och skräp vid exempelvis en renovering. Du får byggsäcken hämtad, bortforslat samt avfallet sorterat och återvunnet. Idag finns det många olika leverantörer av byggsäckar att välja bland.

  Priset på en byggsäck varierar beroende på storleken av säcken samt vad för typ av avfall du lägger i säcken. Vissa företag har exempelvis olika priser beroende på om avfallet i byggsäcken är sorterad eller osorterad. Tänk på att du inte får slänga miljöfarligt avfall och elavfall i en byggsäck. Detta måste du sortera separat.

  Byggsäckens olika storlekar

  Byggsäckarna finns i tre olika storlekar. Nedan berättar vi mer om dessa tre olika varianter av byggsäck samt vilket ändamål respektive säck lämpar sig bäst för.

  Liten byggsäck, 160 liter

  En liten byggsäck rymmer 160 liter avfall. Denna byggsäck kan du enkelt sätta fast på en pirra eller en kärra och rulla bort från platsen. En liten byggsäck fungerar utmärkt vid tillfällen där avståndet är långt till platsen för upphämtning.

  Stor byggsäck, 1 kubikmeter avfall

  En stor byggsäck rymmer 1 kubikmeter avfall. Den är både lätthanterlig och smidig trots sin storlek. Den stora byggsäcken håller för all typ av avfall som exempelvis betong, sten eller sand. När byggsäcken är full kan du enkelt försluta den där den ska hämtas. Det är viktigt att tänka på att du placerar byggsäcken där den ska hämtas med kranbil innan du börjar fylla den.

  Extra stor byggsäck, 1,8 kubikmeter

  En extra stor byggsäck rymmer 1,8 kubikmeter. Denna byggsäck är perfekt när man vet att det kommer bli stora mängder avfall som till exempel brädor, dörrar och badkar. Den passar däremot inte till fyllnadsmassor. Det är viktigt att du tänker på att placera denna byggsäck vid upphämtningsplatsen där kranbilen kommer fram, eftersom den blir mycket tung.