Återvinningscentraler

Skriv in din ort och tryck sök. Resultatet är de återvinningscentraler som ligger närmast din ort. Observera att de återvinningscentraler som visas på kartan är enbart de som syns på listan. Mer information om Återvinningscentraler Hitta återvinningscentral i Stockholm, Göteborg & Malmö
Använd Filter

Filtrera baserat på typ:

0 Resultat hittades

    • Personbilar med eller utan kärra debiteras inte avgift. Riktmärket är att det varje gång levereras max 3 m3 grovavfall, ris undantaget.
    • Maxvikt på fordon är 3,5 ton!
    • Det är endast ”ägaren” till avfallet som personligen kan lämna det kostnadsfritt, du kan således inte skicka iväg det med byggfirman som exempelvis renoverar ditt badrum.
    • Avfallet ska sorteras enligt anvisningar, och skall vara av sådant slag som normalt uppkommer inom hushållet. Företagsbilar debiteras enligt gällande taxa.
    Stockholms återvinningscentraler har öppet 359 dagar om året. De tar emot elavfall, grovavfall och farligt avfall. Återvinningscentralerna tar emot fordon med en vikt upp till 3.5 ton, alternativt fordon som får köras med B-körkort. Det är enbart bilavfallets ägare som kan lämna avfall på en återvinningscentral kostnadsfritt. Med andra ord, om en bil ska skrotas kan det vara bra om personen som bilen är registrerad på besöker återvinningscentralen. Är du bosatt på Norrmalm, Södermalm, Kungsholmen eller Östermalm kan du lämna ditt grovavfall i en lastbil på vardagskvällar. Se mer information om den mobila miljöstationen. För privatpersoner är det helt kostnadsfritt att lämna sitt avfall. För privatpersoner är det helt kostnadsfritt att lämna sitt avfall. Om företag i Stockholms kommun vill återvinna material måste de vända sig till återvinningscentralerna i Lövsta och Vantör. Generellt behöver företagen ett klippkort. Om du har en firmabil kan de väga din bil åt dig. Om du inte har ett klippkort med dig kan personalen vägra att ta emot ditt avfall. Läs mer om Återvinningscentraler