Hyr container

Använd Filter

Filtrera baserat på typ:

0 Resultat hittades

  Regler att tänka på vid hyrning av container

  Innan du beställer en container är det viktigt att du ansöker om tillstånd, om containern kommer ta upp en del av offentlig plats.

  Du som beställare är ansvarig för att en ansökan om tillstånd skickas in i god tid, då ordningslagen kräver detta. Du måste alltså ansöka om tillstånd för att kunna placera din hyrda container på offentlig plats.

  Vad menas med offentlig plats?

  En väg, gata, trottoar, park eller liknande är mark som är tillgänglig och tillägnad allmänheten. Sådana platser ägs oftast av kommunen, men ibland kan delar av exempelvis en trottoar vara privat ägd. Ett tillstånd kan dock även behövas vid privat ägd mark. Gallerior med särskilda öppettider kan också anses som offentlig plats under öppettiderna.

  Vi rekommenderar att du som beställare av en container läser trafikkontorets regler noggrant på Stockholms stads hemsida, innan du lägger din beställning så att du inte missar något viktigt. Du skickar in din ansökan till Polisen via deras hemsida, där du också kan läsa mer om vad ordningslagen innebär.

  Vi hjälper dig hitta rätt containerlösning

  Vi har god kunskap om avfallshantering samt sortering. Vi kan hjälpa dig med en containerlösning för nästan alla typer av ändamål och vi är mycket noggranna med att allt avfall i containern källsorteras på ett miljövänligt vis. Har du svårigheter med att hitta en bra lösning kan du alltid kontakta oss. Här hittar du även de leverantörer av containrar som vi på Återvinning Stockholm rekommenderar.